Tu ii vei rupe sufletul, dar nu fi trist! Tot tu o vei face femeie, femeia care a visat sa fie…

Te va iubi cu disperare si cu pasiune cum doar un suflet neranit ar putea sa o faca. Te va iubi ca pe ultima sansa la iubire. Te va iubi cu toata puterea ei. Va plange noaptea pana la epuizare ca tu nu o iubesti la fel de tare si a doua zi va incerca sa fie tot frumoasa pentru tine. Isi va face icoana dintr-o floare primita fara ocazie de la tine si va umple casa cu poze cu voi doi…poze smulse cu greu caci tie nu iti plac. Un „si eu” din partea ta ii va da putere sa se lupte cu indiferenta ta pentru inca o vreme.

Raceala ta si dorinta de fi barbatul caruia nu ii pasa de copilariile astea pe care ea le pretinde o vor face sa si le doreasca si mai tare. Esti atat de sigur de iubirea ei, in ciuda lipsurilor pe care le acuza, incat o vezi acolo pentru totdeauna asa ca poti sa o ignori si azi. Ii ignori nevoia de afectiune numind-o prosteasca. Ii vezi doar neindemanarea si lipsa independentei si o vrei femeie matura. Nu stii ca peste ceva vreme o sa tanjesti dupa copila din ea.

Vrei doar sa se schimbe. Vrei sa renunte la disperarea cu care te iubeste si doar sa stea linistita acolo pentru cand vei avea tu chef si timp sa ii oferi ceva. Si ea vrea doar sa te schimbi. Isi sacrifica viata, traind-o in tristete, asteptand ca tu sa ii accepti iubirea. Ea vrea un „tu” mai iubitor si tu vrei o „ea” mai distanta. NIciunul dintre voi nu stie ca in incercarea de a il schimba pe celalalt se schimba doar pe sine.

Intr-o zi, satula de durere, ea renunta. Nu mai are puterea de a te iubi asa cum o facea. Nu mai are sufletul ala neranit si curajos sa se ofere tot. Ranile pe care i le lasi ca amintire o transforma in femeie. Devine distanta si pretentioasa. Incepe sa se iubeasca pe ea si sa isi doreasca mai mult. E satula de cersit si acum stie ca i se cuvine ceea ce isi doreste. Ea, cea care se multumea cu atat de putin din partea ta incepe sa aprecieze ceea ce nu a primit niciodata si sa caute un barbat dispus sa ii ofere. Ea, care nu ar fi dat doi bani pe gesturile romantice ale altuia, incepe sa il admire pe cel ce e dispus sa le faca. Tu, incepi sa o urasti si sa o acuzi caci abia acum ai inceput sa te indragostesti de copila care era si care a plecat facand loc femeii care este.Tu abia acum i-ai cumpara flori in fiecare zi daca ai putea-o avea inapoi.

V-ati schimbat amandoi. Ati devenit fiecare ceea ce isi dorea celalalt. Ati crescut impreuna si fiecare dintre voi e mai bun decat era. Fara tine s-ar fi multumit cu putin. Iubindu-te a fost fortata sa isi vada valoarea. Ai adus-o atat de jos incat nu mai putea decat sa urce. Acum e pregatita sa fie fara tine. Acum stie sa se descurce singura. A invatat toate astea in timp ce o pedepseai cu absenta ta. Ai putea sa o iubesti pentru cat de frumos a crescut sau sa o candamni ca nu te-a iubit suficient cat sa astepte sa cresti si tu. Poti alege sa cresti sau poti alege sa o consideri vinovata. Orice ai alege, o vei iubi mereu sub masca pe care o vei purta. Orice ar alege te va iubi mereu fiind ea…

Lasă un comentariu