Acest „ce va spune lumea? ” nu ucide numai vise ci și șansa de a se face dreptate.

Influencerii/formatorii de opinie ar trebui să ia atitudine și sa influenteze, sa creeze o opinie.
Nepăsare este complicitate!
Victimelor li se caută vina ceea ce este strigător la cer. Se analizează dacă ar fi putut face altfel astfel încât să nu fie abuzate.
In cazul meu au apărut alte 5 victime ale aceluiași doctor fără ca măcar sa fie făcut public numele agresorului. La ce număr de victime devine un caz de luat în serios? Una dintre victime a povestit în direct cum era conștientă, ținea telefonul în mână și nu avea puterea fizică de a îl debloca și suna pe cineva. Când ne emotinam și începe să ne pese?
Nu mulți au puterea să se lupte chiar și cu adevărul în mână și cu atât mai puțin o victimă care este deja traumatizată și speriată nu o va face. Nu are cum să iasă să vorbească atât timp cât vede că altele mai curajoase decât ele nu au rezolvat nimic și au mai fost și învinuite pentru gesturi total legale.
Se pune pe picior de egalitate un gest legal cu unul ilegal doar pentru ca audienta asa ar gândi.
Practic audienta formează opinia și nu formatorii de opinie deși lucrurile ar trebui să stea invers.
O soție violata nu ar avea cum sa vorbească când urmărește un caz mai grav fără susținere. Din păcate totul se ia prin comparație și atât timp cât se poate mai rău,mai puțin răul este tolerabil.
Cazurile în tv de cele mai multe ori se rezumă la audientele de a doua zi pentru a fi continuate iar în secțiile de politie la hartii în plus și atât.
Ne dorim o lume mai buna și mai sigură, dar când vine rândul nostru să contribuim la aceasta schimbare ni se pare greu sau fără sorti de izbândă.
Avem fiecare dintre noi acces direct la a creea comunități proprii de oameni care ne admira,de zeci și sute de mii de oameni prin ajutorul on-line ului. Avem posibilitatea de a influenta real bucata noastră de lume,de a schimba puțin cate puțin prin puterea exemplului și totuși dovedim prin tăcere că nu ne pasă. Putem oferi publicului nostru imagini frumoase astfel încât să ne placă în continuare. Ce sens are să luăm atitudine în subiecte dureroase dacă publicul nu asta vrea să vadă?
Publicul e următoarea potențială victimă și nu va știi la cine să apeleze, nu va avea curajul și nici nu va vedea sensul.
Repet, schimbarea începe cu fiecare dintre noi prin implicarea noastră în a schimba ceva!

Lasă un comentariu