Relația Dintre Barbat Și Femeie Explicata Cu Ajutorul Catorva Mere

Imaginați-vă că sunteți prieteni cu Olivia. Olivia are 3 mere verzi. Dar, nu aveți nevoie de aceste mere verzi – aveți nevoie de un întreg cos de mere roșii în schimb. Desigur, sa mergi la piață și sa cumperi un cos de mere roșii de la cineva care este gata sa le vândă, ar fi fost cea mai bună decizie în această situație. Dar această idee sună atât de abstract, iar piața este atât de departe de casa ta.

Te întrebi: Ce se întâmplă dacă nu există mere roșii azi la piață? Sau dacă piața este închisă? Olivia, cu toate acestea, se află aici în fața ta și are și mere. Ea este draguță și asta te face sa presupui că Olivia ar trebui să aibă și acele mere roșii,  doar ca le ascunde undeva adânc în interior. Așa că, în mod firesc,te gândești ca  dacă faci un efort, ea te va răsplăti dându-ți mere roșii.

„Olivia, vrei să mergi la un film cu mine în seara asta?”

Olivia este un pic surprinsa, dar este de acord, mai ales pentru că tu pretinzi ca îți dorești sa mergi la film cu ea deși are mere verzi doar. O duci la film. Dar chiar și după aceea ea încă nu îți dă acele mere roșii prețioase pentru tine.

„Ce naiba se întâmplă?”

Începi sa te întrebi, de ce nu le primești deși ai scos-o și la film și la cafea. I-ai plimbat câinele, ai ajutat-o cu reparații casnice,i-ai reparat mașina, dar nu se întâmplă nimic „.

„Ce vulpe ești!”

Începi sa crezi asta despre ea și devii un pic furios. Cu toate acestea, o rogi să se mute cu tine. Prețul acestor mere roșii este acum foarte mare. In acest moment, nu crezi că mai exista varianta de a le cumpăra de la piață. Tu deja consideri ca ai plătit pentru ele. I-ai dat „banii” Oliviei. Olivia este singura persoană care trebuie sa îți ofere aceste mere roșii acum.

Crezi că a fi cu Olivia este destinul tău, și, ca urmare, ajungi sa strigi la ea, ceva de genul: „Mi-am dat viața pentru tine, și tu nu te-ai deranjat să-mi dai acele mere roșii!”

„Eu nu am niciun mar rosu! De ce pentru numele lui Dumnezeu crezi ca trebuie sa îți dau eu mere roșii ?” Olivia plânge.

Chiar asa, de ce?

Am ales în mod deliberat sa descriu o situație ușor abstracta în care merele sunt ceea ce cautam în schimbul atenției pe care o oferim. Se întâmplă tot timpul în viața noastră ca noi sa nu fim pe deplin sinceri cu privire la intențiile noastre, și de foarte multe ori nu ne dăm seama că oamenii din jurul nostru nu au întotdeauna ceea ce căutăm. Acești oameni s-ar putea să nu aibă un cos de mere roșii, ei  s-ar putea sa nu își dorească să aibă 5 copii cu tine, sau să își petreacă o vacanța împreună cu tine. S-ar putea sa nu te poată iubi. Oricare dintre situații reprezintă merele roșii pe care ți le dorești.  E în regulă. La fel cum e în regulă să vrei toate aceste lucruri minunate.

Nu e în regulă în schimb să intri într-o relație cu o persoana care îți arată de la început cum este și ce are iar tu sa o accepți asa doar de dragul de a se schimba, pentru ca tu crezi ca ar fi mai buna altfel. Exista șansă ca acea persoana chiar sa nu poată deveni cine îți dorești. Nu din răutate ci pentru că pur și simplu nu are acele mere roșii. Dacă cineva are ceva pentru tine, îți va împărtăși cu plăcere din proprie inițiativă. Acesta nu va veni din adâncul inimii lor, și nici nu va fi ascuns, va fi acolo pur și simplu!

Un comentariu la „Relația Dintre Barbat Și Femeie Explicata Cu Ajutorul Catorva Mere”

  1. Acum o săptămînă am fost în vizită cu partenera mea, la prietena Ei cea Mai buna, Olivia. La un Moment dat prietenul Oliviei ma intrebat dacă imi plac merele verzi. Am raspuns că, bineințeles Nu, doar cele roși sănt bune. La plecare Olivia mia șoptit că dacă vreau cu adevărat mere roși, ea îmi oferă.

    Răspunde

Lasă un comentariu