Sper ca acolo unde ești ai televizor, mama!

Mai sper că ai văzut și totul nemontat ca să fi văzut că totul a fost pentru tine și despre tine in ziua aia de filmări … Din păcate drama nu se potrivește cu formatul emisiunii așa că vei vedea doar partea în care am fost puternică, nu și slabă…

Mereu ai spus că am talent în a așterne cuvintele si totuși asta e prima oară când îți scriu… Știu că voiai să mă vezi mai departe și știu că întotdeauna ai sperat să fiu puternică orice s-ar întâmpla. Eu zic că am fost și că poți fi mândră de mine.

A fost o presație onorabilă într-o situație execrabilă din punct de vedere emoțional. Atât am putut și știu ca tu sigur ai fi zâmbit si la atât. Am fost sexy mamă si sexy necesită atitudine. In timp ce toate celulele mele dureau, m-am dezbrăcat și am zâmbit. Am făcut asta pentru tine și sunt mândră de mine.

Știu că ceea ce orice părinte ar blama, tu iubeai la mine și pentru asta îți voi fi veșnic recunoscătoare.

In urma ta, am rămas același om care iubește să aducă bucurie si zâmbete în jur, exact așa cum ai făcut-o și tu toată viața. Sunt același om, dar cu mai multă durere în suflet. Durerea o țin pentru mine, mamă și lumii continui să îi smulg zâmbete prin modul meu neconformist de a fi în care tu m-ai crescut.

N-am mai scris nimic și am simțit dojeneala ta la fiecare lacrimă vărsată. Iartă-mă că nu m-am ridicat mai repede din plânsul meu egoist ce te-ar vrea înapoi. Astea sunt primele cuvinte scrise public după o vreme de tăcere. Ar fi fost prea triste cuvintele să le aștern mai devreme.

Poți fi mândră mamă căci am avut grijă de tata zilnic și m-am bucurat de susținerea oamenilor astfel încât să îi pot oferi tot ce cere deși știi că eram departe de a fi responsabilă financiar când ai ales să pleci. Fac progrese acum că am un copil de 80 de ani de crescut în urma ta.

Așa cum vei vedea în numărul meu din semifinala iUmor, am generat și un mic conflict și am fost și ușor răutăcioasă, dar cu umor. Da mamă, încă sunt tare în gură și tu știi că asta înseamnă că încă sunt eu… Eu, nebuna ta frumoasă și de neoprit chiar si atunci când greșește…

stefania costache lolrelai - semifinala iumor

Nu știu, mamă încă dacă oamenii mă vor accepta și iubi cu defectele mele cu tot. Tu ai fost dovada mea vie că se poate și tu mi-ai dat curajul de a fi mereu exact așa cum simt indiferent ce crede lumea asta ciudată in care m-ai lăsat pe cont propriu de acum…

In ziua in care ai plecat dintre noi am vrut să te sun să îți spun că ai murit și să te întreb ce trebuie să fac. Nu mi-ai răspuns, dar m-am descurcat. N-am găsit adultul ăla de care aveam nevoie, dar am devenit adult pentru câteva zile pentru tine și pentru tata.

Nu te speria! Sunt tot copil, sunt tot a ta și sunt tot nebună și plină de viață…sunt chiar și frumoasă in continuare deși am pierdut niște kg odată cu pierderea ta.

Nu sunt o câștigătoare pentru publicul larg și nici nu am trecut în finală, dar sunt atât de mulțumită căci știu că tu ai fi fost mulțumită de cum am putut fi la 3 săptămâni de când am rămas a nimănui…

Ai promisiunea mea, mamă, că rămân același om indiferent de câștiguri sau pierderi, indiferent de reușite sau eșecuri și indiferent de cât mă place sau nu mă place lumea și chiar indiferent de câtă dreptate am sau nu am.

N-ai investit degeaba zeci de ani în a îmi apăra libertatea de a fi altfel decât ceilalți. N-ai suportat degeaba sute de critici la adresa mea ca eu să cedez acum. Te răsplătesc fiind așa cum m-ai crescut: amuzantă, unică, puternică, dezinhibată și nebună și gata oricând să înfrunte o întreagă lume pentru a ii ajuta pe alții.

Cu drag, al tău veșnic copil, care azi a învățat sa facă si pomeni.

Ștefania

stefania costache lolrelai mama

 

5 comentarii la „Sper ca acolo unde ești ai televizor, mama!”

  1. Nu am cuvinte. Și nu am cuvinte și pentru că dicționarul meu e „faching” mic și pentru că m-ai lăsat fără ele. Mă uitam la iUmor și jap, apari tu…Dumnezeule! ….și deșteaptă. De obicei „dezbrăcatele” nu-s. Am dat un „sărci” să văd cine ești…..și dau de textul ăsta. Îmi pare rău de pierderea ta și condoleanțe. Nu’i bai că n’ai trecut mai departe…..ești exact unde trebuie sa fii. Am zis ca n’am cuvinte dar minton(imediat) o dau în romane. Hai, numa’ bine și inspirație la ce și cum faci

    Răspunde
  2. Sa nu-ti pierzi zambetul… E minunat, e zambetul mamei tale, care sunt sigur ca este mandra de tine, chiar daca nu mai este printre noi. Ai fost cea mai buna din sezonul asta la iumor. Meritai o finala. Don’t give up!

    Răspunde
  3. Nu te cunosc personal,,, dar văzând apariția ta la Iumor,,, cu textul acela despre tine,, pur și simplu, am crezut k este orice text , care poate il face Orice comediant,, am cautat despre tine pe Google,, intre-adevăr am rămas uimit ca este o Poveste bazată pe Realitate,, si tu ai transformată în oare cum in comedie ,, tratată ca atare,, De ce spun asta pentru k NIMENI nu a făcut asta pana acum si esti un EXEMPLU pt toate femeile ca are probleme dr genul,, sa nu mai fie rușine de ei înșine,, Indiferent de cum arată, grasă, slabă,,, urâtă,, frumoasă,, inteligenta sau nu,, doar trebuie să-și învingă teamă asta si sa merga înainte indiferent de problemele care le are ,, mai ales k ai si site-ul asta Bv tie ,,, Tino tot asa

    Răspunde

Lasă un comentariu