Coronavirus nu ne omoara, dar prostia are toate șansele sa o faca

Un prieten cu o inteligentă mult peste medie, cu intenții bune mi-a oferit un cadou cel puțin neobișnuit. Un cuțit și un spray paralizant. Își făcea griji că nu mă voi putea apăra altfel când voi fi atacată pt a mi se fura conservele. I-am spus că nu am conserve, că nu îmi fac provizii și mai ales că nu aș încerca să mă apăr sau să supraviețuiesc într-o lume in care cineva mi-ar da in cap pentru o conservă de care nici măcar nu are nevoie…

coronavirus nu ne omoara

Păstrez cadoul ca pe ceva drag și ca pe un semn că unii oameni îmi poartă de grijă, nu ca pe un mijloc de apărare.

Isteria oricum e greșită și total inutilă de felul ei

Dar când isteria se mai produce și fără pic de informare din surse credibile în prealabil e de-a dreptul periculoasă.

Din ce in ce mai mulți oameni deștepți și pe care îi admir se tem de o nenorocire în masă pornită de la Coronavirus. Înțeleg in mare de ce și totuși i-aș ruga să nu o mai facă.

Suntem prea mici pentru a intui motivul real din spatele mediatizării la excesive a acestei gripe, la nivel mondial, însă putem vedea reacția maselor și bazându-ne pe asta să intuim măcar pe termen scurt ce se dorește. Primele efecte clare sunt este ingradirea unor drepturi pe care le aveam în mod normal. De la dreptul copilului minor de a fi internat cu un aparținător până la dreptul meu de a participa la un eveniment unde se află mai mult de 1000 de oameni. Al doilea efect clar este destabilizarea economiei. Un mic exemplu sunt sumele din evenimentele anulate pe care statul nu mai primește taxele aferente sau creșterea prețului mărfurilor de import la ce cerere absurd de mare dovedim că am avea nevoie…

Statisticile ne arată că avem 28 cazuri in țară din care 5 sunt deja vindecate. Luați absolut orice boală sau virus doriți și vă garantez că avem cel puțin de 100 de ori mai multe cazuri fără să facem mare caz din asta.

Gripa nouă nu se transmite pe calea aerului

Coronavirusul este mai puțin periculoas / mortal decât gripa clasică. Nu o spun eu ci oamenii de știință care instrumentează cazul. Pericolul la care suntem expuși nu este gripa ci reacția noastră haotică de-a dreptul la faptul că ar fi indicat să ne spălăm mai des pe mâini.

Lumea face provizii ca pentru al treilea război mondial pentru că teoriile conspirației indică inclusiv așa ceva. Dacă alegem să le credem și să le dăm curs, chiar ne putem apropia de unul.

Nu mai e mult până oamenii vor fi capabili să îți dea in cap pentru hrană deși hrana chiar nu lipsește.

O problemă reală pe care o pot constata singură in urma virusului este faptul că tot ce e de proveniență plastic, provine din China și, un exemplu de plastic extrem de folositor sunt seringile. Sistemul medical românesc nu va mai avea minimul necesar dacă nu se apucă si românii să producă.

Nu vreau să mă lungesc mult că subiectul e extrem de ofertant însă vreau să reamintesc și să subliniez că oamenii în lipsă de informare sunt mai periculoși decât orice virus și să fac un apel la normalitate.

Suntem suma convingerilor noastre și cu cât suntem mai mulți convinși că se va muri de foame și de gripă, cu atât suntem mai aproape să avem dreptate.

Promovăm prea multă energie negativă și prea multe informații dezastruoase. Ne inducem drama și frica. Suntem speriați și dezbinați ceea ce ne face periculoși pt noi și pt cei din jur. Atât de periculoși încât virusul se află in pericol de a deveni mult mai mult decât este de fapt.

 

7 comentarii la „Coronavirus nu ne omoara, dar prostia are toate șansele sa o faca”

 1. Epidemie SARS-CoV, China 2002-2003: rata mortaliatii: 9,6%.
  Epidemie MERS-CoV, Orientul Mijlociu 2012-2014, rata mortalitatii: 37%.
  Epidemie SARS-CoV-2, Global 2019-202, rata mortalitatii: 3,4%.
  >> Concluzia #1: coronavirusul ver. 2019 este cel mai „bland”.

  Cea mai eficienta metoda de preventie este spalarea frecventa a mainilor si dezinfectarea lor cu solutii pe baza de clor sau alcool. Am vazut cohorte de oameni in super market-uri carand carucioare imense cu faina, malai, zahar, ulei, conserve etc. Dar pot sa jur ca nu am vazut mai mult de trei sapunuri si o sticluta cu dezinfectant pentru maini in cosurile acelea.
  >> Concluzia #2: sa vina coronavirusul ca il strivesc ca pe un purece, pe burta-mi plina!

  Concluzia la concluzii: coronavirusul nu ucide, ignoranta, lacomia si jegul, da!

  Răspunde
 2. chestia e ca noi inca nu stim ce nu stim. De exemplu nu se stiu nici macar chestii de baza ca: poti lua virusul din nou daca deja l-ai avut, cat dureaza pana manifesti, cum e diferit de o raceala normala sau pneumonie, cat rezista virusul afara, daca moare la frig sau caldura samd. Ca sa nu mai zic de vaccin, astia vorbesc de un an pana il fac, asta inseamna ca suntem cu totii dusi pana atunci…

  Răspunde
 3. Suntem panicați și isterici. Mă doare sa vad ce se întâmplă. La mine acasă încordarea a atins cote maxime și cumva nici eu nu știu cum să mai țin sub un echilibru totul. :). Am un job, lucrăm jumătate jumătate ( de acasă și de la birou ). S-au agitat oamenii au dezinfectat ne-au adus medic sa ne verifice etc. Doar că societatea reacționează pe sistem de haos. Merg la job și stau acasă. am părinți de protejat și bunici ( mi.ai extras multe lacrimi cu articolul cu telefonul ) și nu voi fi eu cel care le va semna sentințe doamne ferește din inconștiență.
  Te-ai rugat chiar daca citești până la capăt sa nu lași comment-ul. E doar o răbufnire și atât
  SA FII IUBITA:)

  Răspunde
 4. Felicitari.

  Ce vreau sa subliniez este faptul ca: „cu totii suntem datori cu o moarte!”
  Problema e ca, pana atunci, ar trebui sa ajutam evolutia umana, nu sa-i respiram aerul degeaba!

  Cu stima!

  Răspunde
 5. Super tare ce ai scris despre criza globală. Ești o persoana care gândește : “outside the box” cum spune americanul. La câta dezinformare și corupție este in Romania cel puțin mie mi-a plăcut felul cum ai descris problema crizei mondiale. Ești geniala! Tot respectul pentru tine!
  O sa te adaug la Prieteni pe Facebook.
  Numele meu este Robert Nagy si îți doresc mult succes in continuare!!!

  Răspunde

Lasă un comentariu