De ce singura?

fashiondays.ro

Mă întreabă foarte multă lume de ce sunt singură că par destul de drăguță.

Dacă acum trei ani m-ar fi întrebat cineva cum cred că ar fi dacă aș fi singură, aș fi spus sincer că nici nu pot să îmi imaginez. Nu exista în existența mea noțiunea de singură… De la 10 ani când m-am îndrăgostit prima oară, în mod constant a existat un bărbat care să îmi ocupe gândurile, dorințele, atenția și inima. Era oarecum firesc sa nu pot să îmi imaginez cum ar fi altfel.

Am fost o fire dependenta toată viața și asta m-a făcut să stau cu anii lângă parteneri care nu aveau nimic de oferit și să mă zbat ca imbecila să ofer eu triplu, că poate compensez și partea lor. La 30 de ani am experimentat pt prima oară lipsa unui „El” concret.

Când prietene de-ale mele făceau al doilea copil, eu abia aflam cum este atunci când mintea, dorintele, atenția și sufletul tău nu sunt ocupate de cineva. Mi s-a părut înfiorător să mă trezesc și să nu am un motiv să îmi verific telefonul. Să nu aștept niciun semn de la nimeni după o existența întreagă învârtită în jurul cateunui semn de la vreun el.

Brusc tot sensul după care funcționa viața mea dispăruse. Nu avem pt cine lupta, nu sufeream după nimeni, nu îmi doream să cuceresc pe nimeni și absolut nimeni nu reprezenta obiectul dorinței mele nici măcar de moment. Era ca și când consumasem toată iubirea și atenția pe care o aveam de oferit.

Treptat am început să mă obișnuiesc cu treaba asta. Mă bucuram de o libertate de care până atunci doar mă temeam. Fiind o etapă nouă și reacțiile îmi erau toate noi și atunci am început să fiu atentă la mine. Am sesizat asta pentru că îmi spuneau prietenii că par fericită sau că par schimbată sau că mă comport diferit și eu răspundeam mereu cu: „Eu nu sunt asa, eu nu as face asta, eu n-am cum să fiu fericită acum”…

La un moment dat mi-am dat seama că eu nu prea mă cunosc pe mine singură ci doar pe mine într-o relație și că poate ceilalți mă văd mai bine că au fost atenți la mine în timp ce eu eram atentă doar la partenerul meu. Atunci am hotărât să fac cunoștință cu mine și Slavă Domnului mi-a și plăcut persoana pe care o descopeream.

Dacă pe vremuri nu îmi plăcea nimic la mine căci cuvintele celui pe care îl iubeam îmi erau literă de lege și niciodată laudative, când nu a mai fost nimeni acolo să îmi spună ca sunt prea slabă, prea urâtă sau prea proastă a trebuit să îmi spun eu singură câte ceva.

La început, fiind îndrăgostită de mine, toate îmi plăceau. Trăiam o fericire constantă căci îmi vedeam doar calitățile, ca orice om îndrăgostit care nu sesizează defectele. După perioada asta am început să îmi văd și greșelile și să mă cert cu mine, să fiu dezamăgită de mine sau să fiu dură cu mine cum erau foștii partenerii. Era firesc să fac asta căci eram obișnuită așa și am tot făcut-o o vreme până am realizat că de mine nu mă pot despărți, că pe mine nu mă pot părăsi ca pe restul… Am realizat că va trebui să trăiesc tot restul vieții cu persoana pe care o criticam mai aspru decât pe un dușman și atunci am făcut pace.

Am început să îmi asum defectele și am început să văd și calitățile din spatele anumitor defecte. Am început să fiu îngăduitoare și blândă cu mine. Am început să îmi fac pe plac, să îmi ofer timp, cadouri și atenție exact cum le ofeream partenerilor mei.

Dacă la 3 dimineața îmi era poftă de ceva dar nu aveam chef să ies să îmi iau, mă întrebam : „Pt „X” te-ai fi dus acum?” Mereu răspunsul era da, așa că puneam mâna și mă duceam și pt mine…
Din momentul în care am decis să fiu singură și să am o relație exclusivistă cu mine, m-am transformat cu totul inclusiv fizic. Am reușit să mă îngraș fără niciun efort deși ani de zile am făcut tot ce mi-a stat în putință și nu luam nici măcar un kg. Mai am puțin și fac 34 de ani și uitându-mă pe pozele vechi, realizez că nu am arătat atât de bine nici la 18 ani…

Îmi priește singurătatea asa cum nu mi-aș fi imaginat vreodată și îmi e tare greu să găsesc pe cineva care să mă iubească așa cum mă iubesc eu, de când am aflat cum se face 😊.

Nu am cum să nu recunosc că în multe momente lipsește pieptul unui bărbat pe care să adorm în timp ce ne uităm la un film, lipsește brațul unui bărbat pe lângă care să mă simt firavă, lipsește mâna lui pe care să o sărut de noapte bună în timp ce-mi mângâie obrazul.

Îmi lipsește un bărbat când cumpăr o lenjerie de corp nouă și mă bucur doar eu de ea. Îmi lipsește când ies din cadă și îmi înfășor halatul pe corp singură și îmi lipsește îngrozitor îmbrățișarea unui bărbat de câte ori plouă, dar astea sunt doar momente și când momentele trec îmi lipsește singuratea din nou…

elefant.ro

15 comentarii la „De ce singura?”

 1. Buna Stefania! De pe vlogul cu Andy am ajuns sa re cunosc. Esti un om frumos…si cand spun frumos nu ma gandesc doar la fizicul de „zeita” ci la faptul ca ai ganduri bune, ajuti oamenii…gandesti frumos. Te apreciez mult pt asta. Mi-as dori sa cunosc mai multi oameni ca tine.
  https://youtu.be/702TSOvvqu0

  Răspunde
 2. Buna Stefania! De pe vlogul cu Andy am ajuns sa te cunosc.
  Esti un om frumos…si cand spun frumos nu ma gandesc doar la fizicul de „zeita”, ci la faptul ca ai ganduri bune, ajuti oamenii…gandesti frumos. Esti un intreg! Te apreciez mult pt asta. Mi-as dori sa cunosc mai multi oameni ca tine.
  https://youtu.be/702TSOvvqu0

  Răspunde
 3. Buna Stefy! Se pare ca intalnirea cu Andy a facut sa ai foarte multi, din ce in ce mai multi admiratori, cititori… Poate viitori prieteni…! A rezistat eroic fara sa fumezi aproximativ 49 minute! Daca vrei sa intalnesti un barbat echilibrat… Renunta la fumat! Barbatii speciali nu doresc femei fumatoare!

  Răspunde
 4. Defapt îți este “frica”de o relație pentru ca pui mult suflet și tot ce ai construit pana acum cu tine sa nu se distrugă.
  O femeie/bărbat te poate ridica mai sus făta de unde ești acum( mult mai sus ,nu poți ajunge singur) dar te poate duce și in jos

  Răspunde
 5. Cunoașterea de sine nu va fi niciodată completă. Până la urmă adevărul este în noi. Până nu vom reuși să ne cunoaștem pe noi înșine cât mai bine, cu bune și cu rele, nu vom înțelege de ce la un moment dat sau în general suntem sau nu, mai mult sau mai puțin, fericiți.

  Răspunde
 6. Măi Ştefania,eşti …al dracului de bună, din toate unghiurile oferite de emisiunea lui Bendeac , vestimentaţie, talent, dicţie , ţineo tot aşa , baftă !

  Răspunde
 7. Esti o femeie frumoasa si interior, nu numai exterior si inteligenta. Toate astea te fac sa pui pe fuga cei mai multi barbati, de aceea te cobori tu la nivelul lor, ceea ce te frustreaza, nu te implineste pe termen lung. Pui prea mult suflet in relatii cu cei care nu te au meritat, nu ai stiut sa te apreciezi, sa te respecti, sa ai stima de sine, sa nu ti cobori standardele doar pt ca momentan stai langa unul care nu te merita. Mai bine pleci si cauti in continuare sau te cauti pe tine, cea adevarata, cea autentica si in momentul in care te vei gasi si te vei iubi nu vei mai avea nevoie de nimeni. Barbatii adevarati sunt foarte rari, cei capabili de iubire, de angajament, de responsabilitatea actelor lor, nu numai de sex momentan cu una de pe listele lor, dar asta nu inseamna ca nu exista…ai grija de tine, iubeste te ca si cum ai avea grija de El, the one ..

  Răspunde
 8. Esti bestial de inteligenta. Culmea ca nu am auzit de tine pana la emiziunea Ai umor. Sunt sigur ca D-zeu are un plan cu tine si inca unul maret.Am citit mai multe despre tine toate numai de bine . Sa nuiti niciodata destinul se imineste .

  Răspunde
 9. Nu stiu daca vreunul dintre psihologii cu care ai vorbit ti-a spus cinstit ca ce alegi, aia primesti. Sau altfel formulat, ai grija ce-ti doresti. Stii de ce sunt sigur ca am dreptate? Simplu. Daca barbatii s-au purtat urat cu tine, este doar vina ta ca ai ales in mod superficial barbati superficiali. Decorativi si superficiali. Vrei un barbat frumos ? Inseamna ca vrei sa suferi impartindu-l cu alta. Vrei un barbat bogat ? Trebuie sa platesti ca o sclava. Vrei un barbat iubitor si romantic ? Inseamna ca ai citit prea multe romane de dragoste. Daca vrei sa stii cum este un barbat cu adevarat, putem coresponda.
  PS
  Prietenele nu tin loc de fericire. In primul rand viata personala se numeste asa deoarece este privata. In al doilea rand, prietenele care doresc sa stie detaliile relatiei tale sunt niste barfitoare care se bucura cand altcuiva ii merge prost. In al treilea rand, daca ai nevoie de compasiunea unor „prietene” esti un om slab.

  Răspunde

Lasă un comentariu