Cele mai frumoase citate de dragoste – Top 10 citate despre iubire

Despre dragoste s-au scris mii de cărți, mii de poezii și s-au făcut mii de filme… S-au pictat tablouri, s-au făcut sculpturi și s-au compus arii muzicale. La baza a tot ce înseamnă artă a stat întotdeauna iubirea. Am selectat esența cărților și a poeziilor și am obținut cateva citate despre iubire. Marii scriitori ai lumii au vorbit despre dragoste în multe cuvinte și într-un final au descris-o în puține… Asa au luat naștere multe citate de dragoste.

Vă prezint mai jos câteva dintre citatele mele preferate și va invit sa le postați și voi pe ale vostre în comentarii. Să avem o zi cu și despre iubire!

10 citate despre iubire – Preferatele mele

1. „Nu iubesti pe cineva pentru ca este perfect, il iubesti in ciuda faptului ca nu este.” (Jodi Picoult)

2. „Pentru noi doi, acasa nu este un loc. Este o persoana. Si suntem in sfarsit acasa.” (Stephanie Perkins)

3. „Îți dai seama că te-ai îndrăgostit dacă nu mai vrei să adormi pentru că realitatea este în sfârșit mai bună decât vizele tale.” (Dr. Seuss)

4. “Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni, am să mor. Voi, cei care știți că meritați dragostea mea, aveți grijă să nu mă ucideți.” (Geo Bogza)

5. “În aritmetica iubirii, unu plus unu fac totul, pe când doi minus unu este egal cu zero.” (Mignon McLaughlin)

6. „O iubire pe care ești nevoit să o păzești nu reprezintă nimic.” (Octavian Paler)

7. „Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva.” (Rainer Maria Rilke)

8. „Dragostea si moartea, singurele doua elemente prin care omul atinge infinitul.” – Alexandre Dumas fiul

9. „Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive.” – Anatole France

10. „Ce e dragostea? Nevoia de a iesi din tine insuti.” – Charles Baudelaire

Tie ce citate despre iubire iti plac? Ai unul preferat? Daca da, lasa un comentariu.

S-ar putea sa iti placa si: Noi suntem generatia care nu mai vrea relatii!

Un comentariu la „Cele mai frumoase citate de dragoste – Top 10 citate despre iubire”

  1. Felicitari pt. momentul tau interesant de la iUmor Lolrelai pt inteligenta , autoironia fina , frumusetea ochilor just simply amazing , pt persuasivitatea acelor linii paralele care odata imbracate it’s simply blooming de sanatate :)) Sa stii ca te apreciez pt acea campanie . modestia ta si faptul ca-ti pretuiesti parintii si prietenii adevarati ! Ti-am scris un mesaj in seara aceasta cand ai timp te rog sa-l citesti si altul banal & vintage pe fb @ 2015 cand a scrie un mesaj era un mod de comunicare nu era ceva depreciatic azi fiind considerat musai a fi invitatie @ chat ! BAFTA in toate proiectele si visele tale de la Timisoara iti transmit ! Faine citatele tale de mai sus promit sa citest toate rubricile acestui blog ! Fiind fan Octavian Paler iti daruiesc unul din citatele ce le port in minte ” Cred ca avem nevoie de speranta nu atat pentru a fixa o tinta . cat pentru a urma … un drum” >d<

    Răspunde

Lasă un comentariu