Noi suntem generatia care nu mai vrea relatii!!

Ne dorim o a doua ceașcă de cafea pe Instagram , o altă pereche de pantofi în pozele noastre frumoase. Ne dorim o relație oficială pe Facebook despre care fiecare poate comenta si pentru care ne poate felicita. Ne dorim un mesaj de buna dimineața dar doar miercuri cand nu avem ce posta. Ne dorim un partener pentru toate nuntile la care am fost invitati si despre care ne intrebam : cum au făcut-o? Cum au găsit fericirea pana la adancibatraneti?
Dar noi…noi suntem generația care nu vrea o relație.

Noi glisam spre stânga pe Tinder, în speranța ca vom găsi persoana potrivită. Noi încercăm să comandăm sufletul nostru pereche pe Sentimente.ro. Citim articole precum „5 moduri de a gasi dragostea și 7 moduri de a il face sa se indragosteasca de tine” în speranța de a pastra o persoană într-o relație ca pe un proiect nou in Pinterest. Noi investim mai mult timp în profilele noastre decât in personalitatea noastra. Cu toate acestea… noi nu vrem o relație.

Noi „vorbi” și noi texting, avem Snapchat si facem sext. Noi hangout și noi parem fericiți, mergem la cafea și la o bere in mai multi – orice pentru a evita o intalnire reală. Noi renunțam la orice șansă de realizare a unei legături reale pentru a juca jocuri fara niciun câștigător. Concuram pentru titlul „Cel mai Detașat Om”, „Cea mai apatica atitudine”, și „Cel mai indisponibil emotional”,si castigam intotdeauna premiul „cel mai probabil ramai singur”.

Ne dorim de fațada o relație, dar noi nu vrem sa depunem efort pentru a avea o relatie. Ne dorim sa ne tinem de mână, fără contact vizual, teasing sau conversații profunde. Ne dorim promisiuni care sa nu dureze. Ne dorim sa fim fericiti, dar noi nu vrem să depunem niciun efort pentru aici și acum. Ne dorim o legătura profundă, păstrând în același timp lucruri mizere si mici intre noi.

Ne dorim ca cineva să ne tina de mâna, dar noi nu vrem să punem puterea de a ne face rău în mâinile altcuiva. Ne dorim să ne punem sufletul la picioarele cuiva, dar, în același timp sa ramanem in condiții de siguranță sub masca noastra, în mod independent, pe cont propriu. Vrem să păstram ideea de iubire, dar noi nu vrem să credem de fapt în ea.

Noi nu vrem relatii – vrem prieteni cu beneficii, Netflix și poze nud de pe Tinder. Ne dorim ceva care ne va da iluzia unei relații, fără a fi într-o relație reală. Ne dorim toate recompensele și nici unul dintre riscurile, toata rasplata și niciun cost. Dorim să ne conectam – suficient, dar nu prea mult. Dorim să ne angajamdoar un pic. Noi o luăm încet: nu vedem pe unde mergem, stim doar ca trebuie doar să ajungem si daca suntem pe un drum gresit. Noi păstrăm un picior afară din casa noastra, vom păstra si un ochi deschis, și vom ține oamenii la distanta – ne jucam cu emoțiile lor, dar mai ales ne jucâm cu propriile noastre vieti.

Atunci când lucrurile devin prea aproape de a fi reale, vom fugi. Vom abandona. Ne vom ascunde. Vom pleca. Întotdeauna există mai mult pește în balta. Întotdeauna există o altă șansă de a găsi dragostea. Există doar prea puține șanse de a o si menține în aceste zile …

Sperăm să glisam spre dreapta în fericire. Dorim să descărcam filtrul perfect pentru o aplicație nouă – care poate fi actualizată de fiecare dată când există o mica cearta, ușor compartimentata într-un dosar si sa avem la indemana butonul pentru a o ștege când nu mai avem nevoie de ea. Noi nu vrem să despachetam bagajele – sau, mai rău, să ajutam pe cineva sa le despacheteze. Suntem prea speriati pentru a permite cuiva sa ne cunoasca cu tot bagajul nostru. Vrem să ascundem imperfectiunile cu un filtru de Instagram, pentru a alege un alt episod pe Netflix într-o conversație reală. Ne place ideea de a iubi pe cineva în ciuda defectelor sale; totuși ne ținem defectele noastre blocate în dulap, fericiti ca nu le lasam să vadă lumina zilei sau ochii vreunei persoane dragi.

Disney ne-a învățat dragostea adevărată, sufletele pereche, si fericirea care exista in toata lumea. Și așa ne-am pus pe asteptat fara nici un efort, și ne miram de ce nu a apărut prințul nostru fermecător. Noi stăm, supărati că prințesa noastră nu este langa noi. Unde este premiul nostru de consolare? Unde e relația pe care o merităm? Adevarata dragoste ce ne-a fost promisa?

Ne dorim un obiect care sa fie acolo fix cand vrem noi, nu o persoană. Ne dorim un corp cald, nu un partener. Ne dorim ca cineva să se așeze pe canapea lângă noi si sa priveasca cum defilam fără țintă printr-un alt newsfeed, cum deschidem o altă aplicație pentru a ne distrage atenția de la viața noastră. Pretindem că nu avem emoții în timp ce urla inima in noi si la noi. Dorim să fie nevoie de cineva care încă nu doreste să aibă nevoie de cineva. Ne jucăm dur si invingem fara nicio remuscare singurele suflete care inca mai incearca si care cred in noi. Noi stăm în jurul nostru cu prieteni si discutam regulile, dar nimeni nu știe nici măcar jocul pe care incercam să il jucam . Deoarece problema cu generația noastră care nu doreste relații este faptul că, la sfârșitul zilei, isi doreste de fapt.

Lasă un comentariu