Adevarul despre iubire

Putem spune ca dragostea este un sentiment pe cat de misterios, pe atat de incitant. Iubirea izvoraste din noi si depinde numai de noi daca exteriorizam sau nu aceste sentimente. Oamenii de stiinta acorda o importanta deosebita sentimentului de iubire, pe care incearca sa il explice din punct de vedere stiintific. Sa vedem cateva adevaruri despre iubire!

Iubirea este diferita de pasiune sau dorinta fizica

Atractia fizica este o parte importanta a iubirii, insa dorinta sexuala nu are nicio legatura cu acest sentiment nobil. Cel mai bun exemplu sunt aventurile de o noapte, atunci cand exista pasiune si dorinta fizica, insa nu si sentimente de iuibire.

Iubirea necesita efort

Nicio relatie nu dureaza daca partenerii nu depun eforturi pentru mentinerea acesteia. Studiile despre relatiile de lunga durata au aratat ca partenerii se gandesc intr-un mod pozitiv unul la celalalt si se sprijina in ceea ce priveste dezvoltarea personala. Aceste lucruri fac ca relatia sa fie una frumoasa si de lunga durata.

Iubirea prelungeste speranta de viata

Un studiu realizat pe doua categorii de persoane, cei care au o relatie de lunga durata si care iubesc si cei care sunt singuri si nu au fost implicati in relatii de lunga durata de-a lungul vietii, a scos la iveala un adevar socant. Se pare ca iubirea este asociata cu o speranta de viata mai mare.

Setimentul de iubire poate creste

Studiile facute asupra calugarilor budisti care practica meditatia au ajuns la concluzia ca aceasta practica duce la cresterea capacitatii emotionale. Calugarii au un ritm diferit al undelor alpha din creier fara de oamenii obisnuiti. Meditatia creste nivelul empatiei si scade in acelasi timp centrii din creier asociati cu frica.

Lasă un comentariu