A iubi inseamna a il face fericit pe celalalt pentru a putea fi și tu fericit! PENTRU BARBAȚI

Când ești singur ești cât de fericit poți fi tu. Când sunteți doi ești cât de fericit poate fi și cel pe care îl iubești. Nu-i așa că ți s-ar părea absurd să râzi la o înmormântare chiar dacă nu cunoști pe nimeni? Sau să te simți bine când un apropiat de-al tău trece printr-o suferință ?  Nu ar fi ciudat să te bucuri în timp ce cineva lângă tine plânge?
Reușești să vezi cât de nepotrivit este genul ăsta de comportament chiar și fată de oamenii pe care nu ii iubești. Si totuși… îl vad atât de des în comportamentul unor bărbați care susțin că își iubesc partenerele.
El pleacă și se simte bine în timp ce ea plânge. El spune că o iubește totuși. El o jignește sau o lovește, pe ea o doare și el se bucură. Susține totuși că o iubește. Ea ii cere prezenta pentru a fi fericită și el o ignoră fără să îl doară…dar o iubește și nu vrea să o piardă.
Exista doua variante. Ori primele situații sunt perfect normale și e ok să râdem de suferința cuiva, ori bărbați ăștia nu iubesc.
E un articol scris mai rece și mai logic căci e un articol pentru bărbați. E un articol care sper sa ii ajute sa realizeze contradicția în care trăiesc în timp ce aleg să fie măgari. Nu, nu o iubești dacă îți este indiferenta suferința ei. Nu o mai minți doar de teama faptului că pe o alta nu o vei putea prosti la fel de ușor să îți facă toate poftele în schimbul „iubirii” ce i-o porți. Nu mai chinui o femeie pe care un alt bărbat ar putea-o iubi. Nu lua șansa a doi oameni de a fi fericiți doar pentru a îți fi ție comod. Am auzit că nu e tocmai îngăduitoare Karma cu egoismul de care dai dovadă.
Poate crezi că o iubești sau o ții aproape pentru că s-ar putea să o iubești cândva. Gândește-te bine dacă te-ai simți iubit în timp ce cineva te tratează asa cum o tratezi tu pe ea. Gândește-te bine dacă chiar ai iubi-o pe ea sau ai iubi lucrurile pe care ți le acceptă și pe care le face pentru tine. Dacă iubești nu poți să fii bine în timp ce ea e rău. Nu poți să fii bogat în timp ce ea e săracă și nu poți să fii fericit în timp ce ea suferă. Nu poți pentru că nu ești TU, ci sunteți VOI.
A iubi înseamnă a îl face fericit pe celălalt pentru a putea fi și tu fericit!

2 comentarii la „A iubi inseamna a il face fericit pe celalalt pentru a putea fi și tu fericit! PENTRU BARBAȚI”

  1. E un adevar in ceea ce zici aici dar…iti spun eu ca daca barbatul ala ar fi exact ce vrei tu sa fi (iubitor, tot timpul acolo pentru tine…etc) atunci iti va scadea tie interesul pentru el. Pur si simplu asa functioneaza…asta te tine de fapt indragostita…sa alergi putin dupa ceea ce vrei…ca daca ai tot timpul valabil acel ceva o sa te plictisesti de atata „iubire”. Oricum…frumos cum scri.

    Răspunde
  2. A iubi înseamnă a îl face fericit pe celălalt pentru a putea fi și tu fericit!… Deja ai condiționat iubirea si/sau fericirea; după cuvântul din frază, „celălalt”, se pune punct ,sau chiar il poți scrie, „, punct”. 🙂
    Așa se traduce o „fericire/iubire egoistă”. Daca oferi iubire doar in schimbul de a primi inapoi iubire sau oferi fericire pentru a primi inapoi fericire (sau orice altceva la schimb) ai cazut in plasa iluzionismului si a fantasmului acelei relații „fericite”, te amăgești singur/ă intr-o relație deja șubredă. Iubirea nu o poți descrie in cuvinte cum sa fie cu două puncte si liniuță de la capăt.

    Iubirea si/sau fericirea adevărată nu va veni niciodată din exteriorul tău.

    Răspunde

Lasă un comentariu