Efectul bumerangului in relatii

Se intampla sa daruiesti totul unei persoane, pentru ca apoi sa nu primesti nimic in schimb…in afara de o inima franta. Ce inseamna aceasta? Tu ai lasat sa se intample aceasta; tu te-ai daruit cuiva care nu avea nimic sa iti ofere in schimb; tu ai ignorat faptul ca nu ti se intoarce ceea ce ofereai…

Primesti ceea ce daruiesti in relatia de cuplu?. Din pacate insa, multi dintre noi uita ca atunci cand ii fac rau partenerului din egoism si din nepasare fata de sentimentele celuilalt, raul acesta se intoarce si ii va lovi atat de tare cat nici cand vor vrea sa ofere nu vor mai putea.

Cand doresti ca celalalt sa fie afectuos, tu trebuie sa arati afectiune; cand doresti ca celalalt sa iti ofere atentie si apreciere, trebuie sa fii si tu un partener implicat si interesat de celalalt; cand doresti ca celalalt sa fie deschis si sincer, trebuie sa fii tu insuti deschis; cand doresti respect, trebuie sa respecti; cand doresti ca partenerul sa te inteleaga, trebuie sa incerci sa il/o intelegi si tu pe el/ea. Cand ti se pare ca nu obtii ce vrei, nu trebuie sa te plangi si sa renunti – ci sa fii primul care incearca sa ofere.

In schimb, cand te concentrezi doar pe ceea ce doresti tu sa capeti de la relatia de cuplu, insa uiti de nevoile partenerului, uiti de ceea ce ar trebui sa oferi si tu in cuplu, este normal sa nu te simti satisfacut nici de ceea ce ti se ofera. Intr-o relatie de cuplu in care partenerii se iubesc, satisfactia ar trebui sa existe nu doar in ceea ce primesti: ci in faptul ca daruiesti, ca ai ce darui. In a il face pe celalalt fericit…

Sigur, cateodata ti se pare ca ai daruit tot, dar ai capatat doar suferinta. Nu capeti ce daruiesti, ci opusul: tu daruiesti iubire, ti se ofera durere. Cu ce ai gresit, cand ai incercat atat de mult? Ai daruit orbit de iubire cuiva care nu ti-a cerut cu adevarat, cuiva care nu s-a implicat, cuiva care nu merita si nu valoriza ce aveai tu de oferit in relatie! Ai continuat sa speri ca, atat timp cat tu dai si tot dai, pana la urma vei primi aceleasi lucruri de la un partener incapabil sau care nu a dorit sa iti ofere mai mult.

Si pana la urma, roata chiar se intoarce. Dupa intuneric vine lumina, poate ca unei dureri mari ii va urma o fericire mare, poate ca dupa o relatie in care ai pierdut multe vei gasi una in care primesti multe si in care devii puternic… Nimeni nu ti-o poate garanta, insa a urma ideea ca vei primi ceea ce daruiesti in relatiile de cuplu, in dragoste, nu poate fi decat un lucru bun.

Fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca pana si in dragoste exista responsabilitati si pana si in dragoste exista efectul bumerangului: ceea ce esti, ai…, ceeea ce oferi, primesti.

Se spune ca ai nevoie de o clipa pentru pentru a gasi o persoana speciala, o ora pentru a o aprecia, o zi pentru a o iubi si o viata intreaga pentru a o uita. E normal sa iesi din viata cuiva, daca simti ca nu mai faci parte din ea.

Pentru o relatie sanatoasa, este important sa ne pese de sentimentele celuilalt, sa ramanem calmi in situatii explozive si mai degraba modesti si echilibrati decat intr-o lupta continua pentru putere. O relatie inseamna parteneriat, inseamna admiratie, atractie si atentie reciproca. Cand toate astea au disparut, a disparut si relatia. Raman doar amintirile…

Fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca pana si in dragoste exista responsabilitati si pana si in dragoste exista efectul bumerangului: ceea ce esti, ai…, ceeea ce oferi, primesti.

Doi oameni care se iubesc cu adevarat stiu ce inseamna grija si implicarea ei, stiu ca se afla in aceeasi echipa si nu au motive sa lupte unul impotriva celuilalt. Acolo unde exista competitie in cuplu, nu exista iubire! Un om care nu este acolo cand celalat are nevoie spune degeaba: TE IUBESC!

Lasă un comentariu